Beeldhouwkunst

Aan tedere haken

Beth Cavener is een oude bekende van me, ik word altijd heel stil als ik haar werk zie. Op acidolatte zag ik vandaag dat ze nieuw werk had en wederom werd ik stil van de schoonheid. Ze beheerst zo een sterke techniek gecombineerd met goede verhaallijnen.

Hier is weer spreke van een grens, de grens van het de kitsch of hoge kunst. Het is mijn favoriete grens. Zover duwen tot je op de rand zit van bijna fout, dat je moeder, die van porseleinen beeldjes houdt het ook mooi gaat vinden en dan een shockerend element erin gooien. Die grens.

On Tender Hooks heet haar nieuw werk en ze heeft zichzelf overstegen, de combinatie van teder en hardheid van dood en liefde heeft ze allemaal vastgelegd in deze verbluffende mooie serie beelden.

Haar site

www.followtheblackrabbit.com/

Sebastiaan (Author)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *